7. Naboen

Vi så ham nesten hver morgen. Fra vinduet på soverommet vårt er det innsyn rett inn i stua hans. Den gamle mannen, som vi pleide å kalle ham. Han var alltid oppe før oss og satt med avisa i lenestolen sin foran TVen. I alle fall inntil kona hans døde for et par måneder siden. Da endret mye seg.

Han sov stadig lenger på morgenen. Sluttet å male på modellbåtene sine. Gikk med kortere og kortere skritt, stort sett mellom stua, badet og kjøkkenet. Krokbøyd i ryggen, med den samme slåbroken på hele dagen. Han skrelte ikke poteter lenger og han var sjelden ute av leiligheten.

Jeg stod på balkongen en natt og tenkte på eks-kjæresten som for bare noen dager siden var kjæresten min. Grublet over hvorfor jeg var blitt alene igjen. Klokka må ha vært mange, for gatene var tomme. Ikke en gang en buss kjørte forbi den ellers trafikkerte gata på Sagene. Men jeg fikk ikke sove, så jeg røykte heller en sigarett. Kjente på den ekle smaken som tok meg tilbake til tenårene.

Da jeg stumpa røyken i blomsterkassa så jeg en brannbil komme kjørende rundt hjørnet. Blålysene lagde et fargespill i mørket som lyste opp hele gata. En dame i pysjamas kom ut av naboblokka og vinket bilen inn. Noen sekunder senere slo lyset seg på i leiligheten til den gamle mannen. Samtidig lyste gata opp igjen, denne gangen  av både ambulanse og legebil som kom kjørende fra hver sin side og parkerte på plenen.

«Faen», utbrøt jeg i det stille, og grep etter en ny sigarett. Jeg hadde jo tenkt å besøke ham. Vi skulle ha gått over og banka på, tatt en prat. For et par uker siden vinket han til oss. Jeg tror det var en invitasjon. Men da var jeg opptatt, med kjæreste og et eget liv, så alt han fikk var et smil av meg.

Nå var det for sent. De brøt seg inn i leiligheten og jeg så ham liggende med ansiktet i parketten, med armer og ben spredt ut. En brannmann kastet seg over ham og startet hjerte- lungeredning mens jeg røykte ferdig sigaretten min. De holdt på og styra lenge, helt til jeg stumpa røyken i blomsterkassa og gikk inn i stua igjen. Satte meg aleine på sofaen. Tok opp en ny røyk og begynte på den. Faen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s