6. Vaksinen

Elias ble født 8. september 2012. Han er mitt eneste barn og jeg husker godt da han ble lagt mot brystet mitt. Hud mot hud, fra første øyeblikk. Jordmora sa at det var viktig, både for min og hans helse. Nærheten utløste gledeshormoner, sa hun, som strømmet gjennom Elias og meg og var starten på et livslangt forhold. Det var første av veldig mange råd jeg fikk, og jeg fulgte hver eneste en. D-vitamindråper, amming, badeoljer og Gud vet hva jeg ikke gjorde for å holde ham frisk.

Det var alt jeg ville. Å holde ham frisk. De første fire ukene sov jeg ikke et minutt, jeg måtte bare være våken og se at han fortsatte å puste. Tanta mi mistet et barn til krybbedød, det ødela henne, så jeg gjorde alt jeg kunne for å forhindre det. Jeg la Elias på ryggen, hadde riktig temperatur på soverommet og kjøpte et balansert ventilasjonsanlegg for å sikre god luftkvalitet. Men barn dør jo likevel, så jeg følte at jeg måtte gjøre mer.

Jeg leste at de fleste som dør av krybbedød gjør det i ukene etter at de blir vaksinert. Den lille kroppen på bare 3 måneder liker ikke å få sprøyta inn alt på én gang. Det er om ikke annet risikosport. Så jeg ville være føre-var. Ikke ta noen sjanser med livet til Elias. Vente i noen måneder, i alle fall, inntil han var større og sterkere.

Så ble han syk. Det var på vinteren at ambulansen kom og tok han med på sykehuset. Uke etter uke ble han holdt kunstig i live, mens kroppen bekjempet infeksjonen. Og det er kanskje ingen som sier at det var min skyld. Ikke rett ut. Men jeg ser det i blikkene. Mannen min, familien, venner, kolleger. De klandrer meg. Tror jeg er en idiot. Men jeg ville bare beskytte Elias.

Etter tjueåtte dager på sykehus var det stabilt. Han skulle overleve. Men på grunn av hjerneskade kan Elias aldri forstå verden som noe annet enn et spedbarn. Hva slags liv er det jeg har gitt sønnen min? Nå orker jeg ikke mer. Han har det bedre uten meg. Jeg tar alle pillene jeg har. Beklager Elias, du hadde fortjent så mye mer. Vi sees i himmelen. Jeg elsker deg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s